Plăcintă cu spanac şi ciuperci
PrinteazaPlăcintă cu spanac şi ciuperci din: foitaj, ceapa, oua, telemea, spanac, ciuperci, unt, ulei, usturoi, seminte de floarea soarelui, patrunjel, ou, sare, piper, menta, busuioc, chimen.
- un pachet de foitaj
- o ceapa alba
- o ceapa rosie
- 4 oua
- 200 g telemea
- 300 g spanac congelat
- 300 g ciuperci
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- usturoi
- 30 g seminte de floarea soarelui
- patrunjel
- un ou
- sare
- piper
- menta
- busuioc
- chimen
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un bol. Spanacul se decongelează şi se pune la scurs într-o strecurătoare.
Ceapa roşie şi ceapa albă se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Două căţei de usturoi se curăţă, se spală şi se pisează.
Se încinge untul şi uleiul de măsline într-o tigaie, se călesc ceapa şi usturoiul două minute, apoi se adaugă ciupercile. Se ţin pe foc zece minute, se adaugă spanacul, sare şi piper după gust.
Se adaugă puţină apă şi se fierb zece minute, se pune amestecul într-o strecurătoare şi se lasă la răcit.
Se întinde uşor aluatul cu un su- citor, se aşază pe un tocător, se pune umplutura amestecată cu pătrunjel tocat pe jumătate din foaie, apoi se acoperă cu aluatul rămas.
Se unge cu ou, se presară seminţele, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu 30 de minute sau până devine aurie.
La umplutura se mai poate adauga menta sau busuioc verde, precum si chimen.
Plăcintă cu spanac şi ciuperci
Pofta buna!
Buna placinta asta