Plăcintă cu spanac şi feta – usor de preparat
PrinteazaPlăcintă cu spanac şi feta din: foi de placinta, spanac, ceapa, branza feta, masline, oua, seminte de chimen, menta, oregano, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, smantana.
- un pachet foi de placinta
- un kg spanac verde
- o ceapa
- 400 g branza feta
- 150 g masline feliate
- 3 oua
- seminte de chimen
- o lingura cu menta uscata
- o lingurita cu oregano uscat
- sare
- piper
- ulei de masline
- patrunjel
- smantana
Mod de preparare:
Spanacul se spală, se scurge şi se toacă mărunt.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei, se adaugă spanacul şi se ţin pe foc zece minute.
Se pun într-un vas împreună cu brânza sfărâmată şi măslinele feliate.
Se adaugă ouăle, oregano şi menta, pătrunjel tocat, o linguriţă cu seminţe de chimen, sare şi piper după gust.
Foile de plăcintă se ung cu ulei şi se suprapun două câte două.
Se unge o tavă cu ulei, se aşază un rând de foi, un rând de amestec, iarăşi un rând de foi şi de amestec până se termină ingredientele.
Se ung foile de deasupra cu ulei, se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe şi se introduce plăcinta în cuptorul încins.
Se coace la foc potrivit 30-45 de minute, ungând din când în când foile cu ulei.
Placinta se serveste calda sau rece, simpla sau cu smantana.
Plăcintă cu spanac şi feta
Pofta buna!