Placinta cu spanac, iaurt si branza
PrinteazaPlacinta cu spanac, iaurt si branza din: făină, margarină, apa, otet, spanac, ceapa, usturoi, iaurt gras, telemea de oaie, oua, marar, ulei, sare, piper, nucşoară, brânză proaspătă de vaci, brânză telemea de vaci, smantana.
Ingrediente:
- 350 g făină
- 250 g margarină
- 100 ml apă
- 1 lingură oţet
Pentru umplutura de spanac:
- 400 g spanac
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 100 ml iaurt gras
- 200 g telemea de oaie
- 2 ouă
- 1 legătură mărar
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 vârf cuţit de nucşoară
- 1 gălbenuş
Pentru umplutura de brânză:
- 200 g brânză proaspătă de vaci
- 100 g brânză telemea de vaci
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Pui toate ingredientele menţionate pentru aluat într- un castron mare şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic. înveleşti aluatul într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider pentru o oră.
Opăreşti frunzele de spanac în apă clocotită, cu o linguriţă de sare. Le scurgi bine şi le treci prin blender, împreună cu ceapa şi cu usturoiul, pentru a deveni piure.
Adaugi telemeaua de oi rasă, ouăle bătute, mărarul tocat fin, iaurtul, cele 2 linguri de ulei, un vârf cuţit de nucşoară, sare şi piper după gust.
Mixezi brânza de vaci proaspătă cu telemeaua şi smântână, până obţii o compoziţie omogenă.
Intinzi două foi din aluat, aşezi una dintre ele într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, adaugi jumătate din crema de brânză, apoi umplutura de spanac.
Adaugi restul de cremă de brânză, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Ungi plăcinta cu gălbenuşul bătut cu o lingură de apă şi o coci circa 50 de minute, la 180°C.
Placinta cu spanac, iaurt si branza
Pofta buna!