Placinta cu spanac, iaurt si branza

Printeaza

Placinta cu spanac, iaurt si branza din: făină, margarină, apa, otet, spanac, ceapa, usturoi, iaurt gras, telemea de oaie, oua, marar, ulei, sare, piper, nucşoară, brânză proaspătă de vaci, brânză telemea de vaci, smantana.

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 250 g margarină
  • 100 ml apă
  • 1 lingură oţet

Pentru umplutura de spanac:

  • 400 g spanac
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 ml iaurt gras
  • 200 g telemea de oaie
  • 2 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 vârf cuţit de nucşoară
  • 1 gălbenuş

Pentru umplutura de brânză:

  • 200 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g brânză telemea de vaci
  • 2 linguri smântână

Mod de preparare:

Pui toate ingredientele menţionate pentru aluat într- un castron mare şi frămânţi până obţii un aluat omo­gen şi elastic. înveleşti aluatul într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider pentru o oră.

Opăreşti frunzele de spanac în apă clocotită, cu o linguriţă de sare. Le scurgi bine şi le treci prin blender, împreună cu ceapa şi cu usturoiul, pentru a de­veni piure.

Adaugi telemeaua de oi rasă, ouăle bă­tute, mărarul tocat fin, iaurtul, cele 2 linguri de ulei, un vârf cuţit de nucşoară, sare şi piper după gust.

Mixezi brânza de vaci proaspătă cu telemeaua şi smântână, până obţii o compoziţie omogenă.

Intinzi două foi din aluat, aşezi una dintre ele într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, adaugi jumătate din crema de brânză, apoi umplutura de spanac.

Adaugi restul de cremă de brânză, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Ungi plăcinta cu gălbenuşul bătut cu o lingură de apă şi o coci circa 50 de minute, la 180°C.

 

Placinta cu spanac, iaurt si branza

Placinta_cu_spanac_iaurt_si_branza

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.