Placinta cu spanac si iaurt

Printeaza

O reteta de placinta cu spanac si iaurt din: faina, unt sau margarina, smantana, spanac, oua, branza de vaci, pesmet, si ou.

Ingrediente:Placinta cu spanac si iaurt

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 150 g unt sau margarina
  • 1-2 linguri de smantana

pentru umplutura:

  • 500 g spanac
  • 3 oua
  • sare
  • 200 g branza de vaci
  • 1-2 linguri de pesmet
  • un ou pentru uns coca

 

Mod de preparare:

Se pun într-un bol făina cernută, untul tăiat cubuleţe, smântână, sarea şi se amestecă bine până se obţine o cocă uşor de modelat. Se împachetează în folie de plastic şi se lasă la rece.

Intre timp, se alege spanacul, se spală în 7-8 ape şi se opăreşte în apă cu puţină sare. Se scoate şi se lasă să se scurgă. După ce s-a scurs, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu brânza, ouăle bătute spumă şi pesmetul, până se obţine o pas­tă destul de consistentă.

Se pregăteşte o formă de plă­cintă, se scoate aluatul din frigi­der, se împarte în două (o bu­cată mai mare şi una mai mică) şi se întinde pe planşetă.

Prima foaie se aşază în tavă, se întinde piureul de spanac, iar cealaltă foaie se taie fâşii şi se aşază pe deasupra. Se ung cu ou bătut şi se bagă la cuptor. Se serveşte caldă, cu iaurt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.