Placinta cu spanac, telemea si praz din: foi de placinta, spanac fiert, ceapa, praz, marar, telemea, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
1 kg spanac fiert
1 ceapa taiata julien
2 fire de praz taiate felii
1 legatura de marar tocat
250 g telemea
1/2 cana ulei de masline
sare si piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se calesc in ulei ceapa si prazul, 5-6 minute.
Apoi se adauga spanacul si mararul si se calesc inca 5 minute. Se sareaza si pipereaza.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga telemeaua sfaramata. Se amesteca bine.
Intr-o tava unsa cu ulei se asaza 4 foi la baza (fiecare foaie trebuie unsa cu putin ulei), apoi se pune jumatate din umplutura de spanac, iar 2 foi unse cu ulei, a doua cantitate din spanac si alte 4 foi deasupra (unse).
Se unge cu ulei, se scrijeleste placinta deasupra (se taie porţiile, dar nu chiar pana la foile de jos).
Se da la cuptorul incins la 180 de grade, circa 45-50 minute, pana se rumeneste.
Placinta cu telemea si spanac din: spanac, unt, ceapa, telemea. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă un kg spanac un pachet unt o ceapă 200 g telemea sau feta Mod de preparare: Spanacul se alege, se spală, se lasă la scurs. Ceapa tăiată mărunt se pune ia călit în 100 g unt. Se adaugă […]
Placinta cu spanac proaspat si telemea din: faina, margarina, drojdie, apa, sare, otet, oua, spanac, telemea, ceapa, ulei, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 150g margarina 1 tub de drojdie 150 ml apă sare 1 linguriţă oţet Pentru umplutură: 5 ouă fierte 4 ouă crude +1 ou de uns 300 g spanac proaspăt 200 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.