Plăcintă cu spanac şi telemea

Printeaza

Plăcintă cu spanac şi telemea

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1/2 linguriţă drojdie
  • sare
  • 100 ml apă caldă

Ingrediente umplutură:

  • 500 g spanac
  • 250 g telemea (de vacă, de oaie, după gust)
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • piper
  • sare
  • ulei

 

Mod preparare foi:

Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă şi 1 lingură de făină şi după ce a crescut maiaua, o adaugi peste făină.

Incepi să frămânţi aluatul adăugând treptat uleiul şi apa călduţă, pui şi un praf de sare, oul şi când se dezlipeşte de mâini îl laşi deoparte şi pregăteşti umplutura: speli spanacul, îl opăreşti pentru 5 minute, apoi îl scurgi, îl tai mărunt şi-l căleşti puţin în ulei, după care-l dai deoparte.

Dai telemeaua pe râzătoare, o adaugi peste spanac, pui şi oul, ceapa tocată, verdeaţa tăiată fin, sare şi piper după gust şi omogenizezi com­poziţia, împărţi aluatul în două, întinzi o foaie pe care o aşezi în tava de aragaz unsă cu ulei.

Pui compoziţia de spanac cu brânză, întinzi a doua foaie de aluat, o înţepi cu furculiţa şi coci plăcin­ta la foc potrivit timp de 40 de minute. Când e gata o laşi să se răcească în tavă, apoi o tai bucăţi.

Plăcintă cu spanac şi telemea

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • placinta cu spanac si telemea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.