Plăcintă cu spanac, usturoi si branza feta

Printeaza

Plăcintă cu spanac, usturoi si branza feta

Ingrediente:

  • 1 kg de spanac proaspăt
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă cu vârfuri de spanat tocate
  • 300 g aluat filo(youfka)
  • 125 ml de lapte cald
  • 60 g unt lichid
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • 300 g brânză feta
  • 2 ouă
  • sare, piper negru
  • 1 gălbenuş
  • unt pentru fonmă

Mod de preparare:

Speli spanacul şi îl opăreşti, apoi îl tai grosolan. Ungi o formă dreptunghiulară (circa 20 x 30 cm) şi pui în ea2/3 din aluat, astfel încât: marginile aluatului să poată acoperi ultimul strat de spanac.

Amesteci laptele cu untul şi ungi foile de aluat, încingi uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşti în el ceapa şi usturoiul tăiate, adaugi spanacul şi-l laşi să se facă vreo 5 minute. Lei tigaia de pe foc.

Mărunţeşti brânza de oaie, o pui peste spanac împreună cu ouăle şi verdeaţa, amesteci totul şi dregi cu sare şi piper.

Pui jumătate din masa de spanac în formă şi acoperi cu foi de aluat. Torni lapte şi întinzi un strat gros de unt. Pui restul de spanac şi acoperi cu foile rămase de aluat, care atârnă pe margine.

Acoperi cu lapte şi unt şi tai în bucăţi pătrate de circa 6 cm. Baţi gălbenuşul şi îl torni deasupra. Pui plăcinta cu spanac in cuptorul încins pentru circa de 30 de minute.

Plăcintă cu spanac

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asa fac eu placinta cu spanac.

    Ingrediente:

    500 g aluat foietat
    600-700 g spanac
    100 g ricotta/urda
    1 lingura parmezan/cascaval ras
    1 lingura rasa pesmet
    1 ou
    1 galbenus + 2 linguri lapte
    mac/susan

    Mod de preparare:

    Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape.

    Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine.

    Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul. Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei amestecul de spanac.

    Rulam fiecare fasie de foietaj si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

    Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem placinta. Presaram pe deasupra mac sau susan. Coacem placinta cu spanac la 200°C, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.