Plăcintă cu spanac

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu spanac din: faina, unt sau margarina, sare, iaurt sau apa minerala, spanac, telemea de vaca, oua, sare si susan.

Ingrediente:Placinta cu spanac

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 100 g unt sau margarina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite iaurt sau apa minerala

pentru umplutura:

  • 500 g spanac
  • 200 g telemea de vaca
  • 2 oua
  • sare
  • 50 g susan

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, se face loc la mijloc unde se pune untul moale, sarea şi iaurtul sau o ceaşcă de apă minerală şi se frământă până se obţine o cocă potrivită.

Se bagă la rece câteva minute, acoperită cu un şervet de bucătărie. Separat, se curăţă spanacul, se spală bine şi se pune să fiarbă într-o oală cu apă şi puţină sare.

După ce a fiert, se scoate, se scurge şi se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu brânza rasă, ouăle şi sarea. Dacă e prea moale, se pun 2-3 linguriţe de pesmet şi se amestecă bine.

Se întinde foaia de plăcintă, se umple cu pasta de spanac şi se rulează cu atenţie să nu iasă din foaie. Se aşază în formă, se unge cu ou bătut, se presară susan şi se bagă în cuptor la 120° C. Se serveşte caldă sau rece cu lapte bătut.

Plăcintă cu spanac

Placinta cu spanac

Pofta buna!

 


Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.