Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă
PrinteazaO reteta de placinta cu stafide, sos de miere si frisca din: biscuiti cu unt, unt, stafide, rom, oua, zahar, zahar vnailat, branza, coaja si zeama de lamaie, praf de copt si amidon.
- 200 g biscuiti cu unt
- 75 g unt
- 80 g stafide
- 10 ml rom
- 4 oua
- 200 g zahar
- 1 pachet zahar vanilat
- 1 kg branza
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 pachet praf de copt
- 2 linguri amidon
Mod de preparare:
Se pisează biscuiţii cu un făcăleţ, se amestecă cu untul, apoi se întinde compoziţia pe fundul formei de copt, care se bagă la rece. Se pun stafidele în rom. Se sparg ouăle, iar albuşurile se bat spumă. Se bat spumă gălbenuşurile, cu zahărul şi zahărul vanilat. Se toarnă treptat, amestecând şi brânza rasă.
Se încorporează zeama şi coaja rasă de lâmâie, apoi stafidele înmuiate în rom. Se adaugă albuşurile, apoi amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine. Compoziţia se toarnă în formă.
Se coace la foc mediu, timp de 50 de minute, până când capătă o culoare aurie. Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi se scoate, se lasă să se răcească şi se scoate din formă. Se serveşte cu miere şi frişcă.
Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă
Pofta buna!