Placinta cu stilon
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu stilon din: stilon, aluat, stafide, smochine, caise, vin porto rosu, smantana, galbenus si piper.
- 300 g stilton (brânză albastră, englezească)
- 400 g aluat pentru tarte
- 50 g stafide
- 6 smochine uscate
- 6 caise semi- uscate
- 200 ml porto roşu
- 150 ml smântână groasă
- 1 gălbenuş
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi smochinele şi caisele şi puneţi-le, împreună cu stafidele, în porto, cam 30 min. Turnaţi totul într-o crăticioară şi lăsaţi le 20 min pe foc mic, până ce vinul devine siropos şi fructele se înmoaie. Luaţi crăticioara de pe foc şi lăsaţi să se răcorească. Zdrobiţi brânza cu furculiţa, într-un castron. Adăugaţi smântână, piperaţi şi amestecaţi, cu grijă, pentru a obţine un amestec omogen.
Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180 C). Impărţiţi aluatul în două părţi inegale. întindeţi-1 uşor cu suci torul. Tapetaţi o formă de tartă cu foaia mai mare de aluat, lăsând să depăşească puţin marginile, întindeţi garnitura şi acoperiţi cu a doua foaie de aluat. Tăiaţi surplusul de aluat şi lipiţi marginile presând cu degetele.
Faceţi în mijloc o mică gaură rotundă, aceasta servind drept horn, pe care o veţi menţine deschisă cu ajutorul unui bristol sau al unui sul de hârtie sulfatată. Decoraţi suprafaţa plâcin tei cu resturile de aluat. Cu ajutorul unei pensule, ungeţi suprafaţa cu gălbenuşul bătut cu puţină apă şi puneţi la cuptor timp de 40 min. Serviţi-o călduţă.
Bristol: un tub confecţionat dintr-un material termorezistent, deschis Ia ambele capete; se aşază în centrul preparatelor ce se pun la copt, pentru a permite aburului să iasă.
Placinta cu stilon
Pofta buna!
Este o placinta delicioasa