Placinta cu stilon

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu stilon din: stilon, aluat, stafide, smochine, caise, vin porto rosu, smantana, galbenus si piper.

Ingrediente:Placinta cu stilon

  • 300 g stilton (brânză albastră, englezească)
  • 400 g aluat pen­tru tarte
  • 50 g stafide
  • 6 smo­chine uscate
  • 6 caise semi- uscate
  • 200 ml porto roşu
  • 150 ml smântână groasă
  • 1 găl­benuş
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi smochinele şi caisele şi puneţi-le, împreună cu stafidele, în porto, cam 30 min. Turnaţi totul într-o crăticioară şi lăsaţi le 20 min pe foc mic, până ce vinul devine siropos şi fructele se înmoaie. Luaţi crăticioara de pe foc şi lăsaţi să se răcorească. Zdrobiţi brânza cu furculi­ţa, într-un castron. Adău­gaţi smântână, piperaţi şi amestecaţi, cu grijă, pentru a obţine un amestec omogen.

Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180 C). Impărţiţi aluatul în două părţi inegale. întindeţi-1 uşor cu suci torul. Tapetaţi o formă de tartă cu foaia mai mare de aluat, lăsând să depăşească puţin marginile, întindeţi garnitura şi acoperiţi cu a doua foaie de aluat. Tăiaţi surplusul de aluat şi lipiţi marginile presând cu degetele.

Faceţi în mijloc o mică ga­ură rotundă, aceasta ser­vind drept horn, pe care o veţi menţine deschisă cu ajutorul unui bristol sau al unui sul de hârtie sulfatată. Decoraţi suprafaţa plâcin tei cu resturile de aluat. Cu ajutorul unei pensule, ungeţi suprafaţa cu gălbe­nuşul bătut cu puţină apă şi puneţi la cuptor timp de 40 min. Serviţi-o călduţă.

Bristol: un tub confecţionat dintr-un material termorezistent, deschis Ia ambele capete; se aşază în centrul preparatelor ce se pun la copt, pentru a per­mite aburului să iasă.

Placinta cu stilon

Placinta cu stilon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Este o placinta delicioasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.