Placinta cu sunca si ciuperci

Printeaza

Placinta cu sunca si ciuperci din: faina, unt, smantana, ou, sare, sunca, ciuperci, telemea de oaie, cascaval, ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 150-200 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g smantana
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 250 g sunca
  • 5-6 ciuperci pleurotus sau champignon
  • 1 ou
  • 150 g branza telemea de oaie
  • 100 g cascaval feliat
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din ingredientele menţionate, prepari un aluat de foitaj pe care îl laşi la rece circa 30 de minute.

Intinzi trei sferturi din aluat în foaie subţire, tapetezi cu ea o formă de tartă, o înţepi în mai multe locuri cu furculiţa şi o coci circa 10-15 minute, la foc potrivit, având grijă să nu se rumenească, după care o scoţi din cuptor.

Intre timp, căleşti ciupercile tăiate felii în ulei încins până se înmoaie, condimentezi cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust, apoi le laşi să se răcească.

Asezi pe fundul tartei jumatate din sunca taiată fâşii, presari brânză rasă, pui smântână, adaugi deasupra ciupercile şi restul de şuncă tăiată fâşii.

Acoperi cu felii de caşcaval şi închei cu o foaie de aluat întinsă din restul de cocă.

Ungi plăcinta cu ou bătut şi o coci, la temperatură potrivită, circa 45 de minute.

O tai caldă, în formă, şi o serveşti.

 

Placinta cu sunca si ciuperci

Placinta_cu_sunca_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.