Plăcintă cu tapioca, legume şi carne
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu tapioca, legume si carne din: carne de vita, ulei, tapioca, supa de legume, ceapa verde, broccoli, porumb, ardei gras, cartofi, lapte, unt, patrunjel, sare, chili si piper.
- 500 g carne de vită slabă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură tapioca
- 200 ml supă de legume
- 2 fire ceapă verde
- 400 g broccoli
- 400 g porumb (conservă)
- 1 ardei gras roşu
- 500 g cartofi
- 120 ml lapte
- 2 linguri unt
- pătrunjel tocat
- sare
- chili
- piper măcinat
Mod de preparare:
0 Cartofii se spală şi se fierb în coajă cca 30 de minute. Carnea se spală şi se taie bucăţi mici.
Ceapa verde se spală şi se taie inele. Bucheţelele de broccoli se taie în bucăţi mai mici.
Ardeiul se spală, se curăţă de sâmburi şi se toacă mărunt.
Carnea se căleşte pe ambele părţi, în uleiul încins, apoi se toarnă 180 ml de supă de legume.
Se pun broccoli, porumbul scurs de apă, ceapa verde şi ardeiul şi se mai lasă 5 minute pe foc.
Apoi se încorporează tapioca amestecată în prealabil în restul de supă. Se dă cu sare şi piper.
Se umple o tavă de teflon. Cartofii se curăţă de coajă, se face un piure şi se amestecă cu laptele şi untul rece. Se amestecă chili cu pătrunjelul şi se sărează, apoi se încorporează în piure.
Se pune deasupra amestecului de carne cu legume şi se lasă la cuptor cca 10 minute. Se serveşte cald, în tigăiţe de ceramică.
Plăcintă cu tapioca, legume şi carne
Pofta buna!