Plăcintă ţărănească cu carne de vita

Printeaza

Plăcintă ţărănească cu carne de vita

Ingrediente:

  • 450 g carne de vită tocată
  • o ceapă
  • făină de porumb
  • o mână de mazăre
  • 6 cartofi mari
  • condi­mente (nucşoară, piper, pătrunjel, curry, cimbru)
  • lapte
  • unt
  • ulei sau untură

 

Mod de preparare:

Plăcintă ţărănească cu carne de vita: Se curăţă cartofii şi se taie în sferturi. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare.

Intr-o tigaie se încinge uleiul sau untura şi se căleşte ceapa tocată. Când a devenit aurie, se adaugă şi carnea.

Se ţine pe foc până când îşi schimbă culoarea şi nu mai este roşie.

Se adaugă condimentele, mazărea şi câteva linguri din apa în care au fiert cartofii.

Se amestecă foarte bine două linguri de făină de porumb cu două linguri de apă caldă.

Când s-au omogenizat se toarnă peste carne. Se amestecă repede şi se lasă pe foc până când compoziţia se îngroaşă.

Cartofii se sfărâmă şi se amestecă bine cu lapte şi unt. Se încinge cuptorul şi se unge cu ulei sau untură o formă de tartă.

Se lasă câte­va secunde în cuptor să se topească untura. Se adaugă compoziţia de carne şi apoi cartofii piure.

Cu o furculiţă se încreţeşte la suprafaţă piureul şi se lasă forma în cuptor- până când se rumeneşte deasupra.

Se serveşte cu salată de varză roşie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.