Placinta taraneasca cu carne de caprioara
PrinteazaO reteta de Placinta taraneasca cu carne de caprioara din: cartofi, lapte, nucsoara, sare, piper, bacon, carne de caprioara, morcovi, telina, praz, ciuperci, porumb, verdeturi, faina integrala, bulion, sos de soia, sos worcestershire si pesmet.
- 1000 g cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete
- 100 ml lapte semidegresat
- nucsoara proaspat macinata, dupa gust
- sare si piper negru
- 2 felii subtiri de bacon, fara sorici, tocate
- 500 g carne de caprioara, tocata
- 150 g morcovi, rasi pe razatoarea mare
- 1 tija de telina, tocata
- 400 g praz, taiat felii
- 125 g ciuperci, taiate felii
- 150 g porumb din conserva, scurs
- 1 lingurita verdeturi diverse, uscate
- 2 lingurite faina integrala
- 300 ml bulion sau jumatate cantitate apa si jumatate bere
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura sos Worcestershire
- 2 linguri pesmet alb sau brun
Mod de preparare:
Se pune la fiert o cratita cu apa. Se adauga cartofii si un praf de sare si se lasa sa fiarba pana s-au inmuiat. Se scot, se scurg bine, apoi se zdrobesc. Se inglobeaza laptele, nucsoara, sare si piper dupa gust si se pune deoparte.
Se incalzeste o tigaie mare, care nu lipeste si se prajeste baconul pana isi lasa grasimea. Se adauga carnea de caprioara, se mareste flacara si se prajeste pana cand e rumena si se faramiteaza.
Se adauga morcovii, telina, prazul si ciupercile si se acopera. Se lasa sa fiarba inabusit 5 minute sau pana devin moi. Intre timp se incalzeste cuptorul la 190ºC.
Se adauga porumbul si verdeturile si se inglobeaza faina. Se continua fierberea inca 1 minut. Apoi se toarna bulionul sau apa combinata cu bere, sosul de soia si Worcestershire, asezonandu-se dupa gust. Se da in clocot, amestecand. Se mai fierbe incet 10 minute, descoperit.
Se pune amestecul intr-un vas pentru placinta, de 1,5 litri. Se intinde pe deasupra, cu o lingura, piureul de cartofi. Se presara pesmet. Se pune vasul la cuptor si se coace 25-30 de minute pana cand partea de deasupra s-a rumenit. Se scoate placinta din cuptor, se lasa la racit 10 minute, apoi se serveste.
Placinta taraneasca cu carne de caprioara
Pofta buna!