Placinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie
PrinteazaPlacinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie din: faina, apa, ulei, praf de copt, conopida, telemea de oaie, nucsoara, oua, smantana, piper.
pentru aluat:
- 1 kg faina alba
- 500 ml apa calduta
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
pentru umplutura:
- 1 conopida mare
- 300 g telemea de oaie
- 1 praf de nucsoara rasa
- 4-5 oua
- 3 linguri smantana groasa
- 1 praf de piper
Mod de preparare:
Amesteci făina cu restul ingredientelor (jumătate din cantitatea de ulei o opreşti pentru uns foile), până se formează un aluat consistent, omogen şi elastic, il înfăşori în folie alimentară şi îl laşi să stea circa 25 de minute la rece.
Speli conopida desfăcută bucheţele, o laşi circa 15 minute în apă cu puţin oţet, apoi fierbi bucheţelele în apă cu sare, aproximativ 5-6 minute. Scurgi apa şi mixezi conopida, pentru a obţine un piure fin. Amesteci piureul de conopidă cu ouăle bătute, brânza de oi rasă, smântână, puţină nucşoară şi piper măcinat.
Impărţi aluatul în patru, întinzi 4 foi subţiri, le ungi cu uleiul oprit şi le aşezi una peste alta, astfel încât să-ţi iasă două bucăţi. Torni deasupra umplutura preparată, rulezi în interior şi aşezi cele două rulouri obţinute, într-o formă unsă cu unt.
Ungi rulourile cu ou şi le introduci în cuptorul încins, pentru circa 40 de minute. Serveşti plăcinta caldă sau rece, tăiată felii mai groase.
Placinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie
Pofta buna!
Buna placinta asta!