Placinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie

Printeaza

Placinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie din: faina, apa, ulei, praf de copt, conopida, telemea de oaie, nucsoara, oua, smantana, piper.

Ingrediente:Placinta_taraneasca_cu_conopida_si_telemea_de_oaie

pentru aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 500 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt

pentru umplutura:

  • 1 conopida mare
  • 300 g telemea de oaie
  • 1 praf de nucsoara rasa
  • 4-5 oua
  • 3 linguri smantana groasa
  • 1 praf de piper

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu restul ingredi­entelor (jumătate din cantitatea de ulei o opreşti pentru uns foile), până se formează un aluat consis­tent, omogen şi elastic, il înfăşori în folie alimentară şi îl laşi să stea circa 25 de minute la rece.

Speli conopida desfăcută bucheţele, o laşi circa 15 minute în apă cu puţin oţet, apoi fierbi bucheţelele în apă cu sare, aproximativ 5-6 minute. Scurgi apa şi mixezi co­nopida, pentru a obţine un piure fin. Amesteci piureul de conopi­dă cu ouăle bătute, brânza de oi rasă, smântână, puţină nucşoară şi piper măcinat.

Impărţi aluatul în patru, întinzi 4 foi subţiri, le ungi cu uleiul oprit şi le aşezi una pes­te alta, astfel încât să-ţi iasă două bucăţi. Torni deasupra umplutura preparată, rulezi în interior şi aşezi cele două rulouri obţinute, într-o formă unsă cu unt.

Ungi rulouri­le cu ou şi le introduci în cuptorul încins, pentru circa 40 de minute. Serveşti plăcinta caldă sau rece, tăiată felii mai groase.

Placinta taraneasca cu conopida si telemea de oaie

Placinta_taraneasca_cu_conopida_si_telemea_de_oaie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna placinta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.