Placinta taraneasca cu mere
PrinteazaPlacinta taraneasca cu mere din: faina, apa calduta, otet, sare, unt, mere, zahar, scortisoara si pesmet sau gris.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 ml apă călduţă
- 1 lingură oţet
- un praf de sare
- 50 g unt
Pentru umplutură:
- 1 kg mere
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 lingură pesmet sau griş
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul: amesteci făina cu oţetul, sarea şi apa călduţă, până vei obţine un aluat consistent.
Frămânţi aluatul până se omogenizează bine, apoi îl înveleşti într-o folie şi îl dai la rece, timp de jumătate de oră.
Pregăteşti umplutura: cureţi merele de coajă, le razi şi le căleşti cu o linguriţă de unt, zahăr şi scorţişoară.
Imparţi aluatul pentru plăcintă în două părţi, pe care le întinzi în foi de 4-5 mm grosime.
Stropeşti cu unt topit fiecare foaie, apoi presari puţin pesmet şi întinzi uniform merele.
Mulezi apoi fiecare plăcintă şi le pui la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Când s-au copt, pudrezi plăcintele cu zahăr vanilat.
Placinta taraneasca cu mere
Pofta buna!