Placinta taraneasca in stil american
PrinteazaO reteta de Placinta taraneasca in stil american din: carne de vita, ceapa, bulion de vita, fasole boabe in sos de rosii, sos worcestershire, sirop de artar, cartofi, branza si crengute de cimbru. Două feluri preferate – fasole gătită şi tradiţionala plăcintă ţărănească – se combină pentru a oferi o copioasă şi hrănitoare mâncare pentru întreaga familie.
- 500 g carne de vita foarte slaba, tocata
- 175 g ceapa, tocata
- 1 cub bulion de vita concentrat, faramitat
- 400 g fasole boabe in sos de rosii, din conserva
- 2 lingurite sos Worcestershire
- 1 lingura sirop de artar
- 600 g cartofi, curatati de coaja, taiati cubulete
- 75 g branza proaspata, degresata
pentru ornat:
- cateva crengute de cimbru proaspat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare se prajeste fara grasime carnea tocata si ceapa 6-7 minute, amestecand frecvent, pana cand carnea s-a rumenit, iar lichidul s-a evaporat. Se pune o cratita cu apa la fiert. La carne se adauga cubul de bulion, fasolea din conserva, sosul Worcestershire si siropul de artar, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 10 minute, amestecand ocazional. Daca amestecul este prea uscat, se poate adauga putina apa si se asezoneaza cu piper negru.
Intre timp, se prepara toppingul: se pun cartofii in apa care fierbe, se adauga un praf de sare si se lasa sa fiarba 15-20 de minute pana cand cartofii devin moi. Dupa aceea se scurg de apa si se zdrobesc, se amesteca cu branza proaspata, adaugand sare si piper dupa gust.
Se incalzeste gratarul din cuptor la maximum. Se intinde amestecul de carne pe fundul unui vas de 1,5 litri. Deasupra se pune piureul de cartofi. Se coace 4-5 minute, pana cand toppingul de cartofi capata o culoare aurie. Se serveste ornat cu crengute de cimbru.
Placinta taraneasca in stil american
Pofta buna!