Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida
PrinteazaPlacinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida din: faina, apa calduta, praf de copt, ulei, conopida, telemea de oaie, oua, smantana, nucsoara si piper.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 1 kg faina alba
- 500 ml apa calduta
- 1 praf de copt
- 100 ml ulei
pentru umplutura:
- 1 conopida mare si deasa
- 300 g telemea de oi
- 4-5 oua
- 3 linguri smantana groasa
- 1 praf de nucsoara rasa
- 1 praf de piper
Mod de preparare:
Amesteci făina cu restul ingredientelot (jumătate din cantitatea de ulei o opreşti pentru uns foile), până se formează un aluat consistent, omogen şi elastic. Il înfăşori în folie alimentară şi îl laşi să stea circa 25 de minute la rece.
Speli conopida desfăcută bucheţele, o laşi circa 15 minute în apă cu puţin oţet, apoi fierbi bucheţelele în apă cu sare, aproximativ 6 minute.
Scurgi apa şi mixezi conopida pentru a obţine un piure fin.
Amesteci piureul de conopidă cu ouăle bătute, brânza rasă, smântână, puţină nucşoară şi piper măcinat.
Impărţi aluatul în patru, întinzi 4 foi subţiri, le ungi cu uleiul oprit şi le aşezi una peste alta, astfel încât să-ţi iasă două bucăfi.
Torni deasupra umplutura preparată, rulezi în interior şi aşezi cele două rulouri obţinute într-o formă unsă cu unt.
Le ungi cu ou şi le introduci în cuptorul încins pentru circa 40 de minute. Serveşti plăcinta, caldă sau rece, tăiată felii mai groase.
Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida
Pofta buna!