Placinta taraneasca
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta taraneasca din: faina, otet, sare, apa calduta, conopida, branza de oi, oua, smantana, unt, nucsoara, seminte de anason, sare si piper.
aluat:
- 300 g faina
- 1 lingura otet
- 1.2 lingurita sare
- 200 ml apa calduta
pentru umplutura:
- 1 conopida mare
- 100 g branza de oi
- 3 oua
- 3 linguri smantana groasa
- 100 g unt pentru uns foile
- nucsoara
- seminte de anason
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se desface conopida buchetele, se spala bine sub jet de apa rece, se lasa apoi circa 20 de minute in apa cu putin otet. Se clatesc din nou cu apa rece si apoi se fierb cu sare circa 10 minute, se scurg de apa si se mixeaza pana se transforma intr-un piure fin.
Piureul de conopida se amesteca cu branza de oi sfaramata, ouale batute, smantana, nucsoara rasa si seminte de anason, sare si piper dupa gust.
Din ingredientele mentionate se framanta un aluat omogen si elastic, din care se intind foi subtiri de strudel. Se ung cu unt topit, se umplut cu compozitia de conopida cu branza si se ruleaza.
Se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt si se coc 35-40 de minute, la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos deasupra. Dupa ce se racoreste putin, se taie felii groase si se serveste.
Placinta taraneasca
Pofta buna!