Placinta cu telemea si ceapa verde

Printeaza

Placinta cu telemea si ceapa verde din: faina, ulei, sare, telemea, oua, ceapa.

Ingrediente:

Aluat:

  • 400 g făină albă
  • 5 linguri ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1-2 pahare apă călduţă

Umplutură:

  • 500 g telemea
  • 3 fire ceapă verde
  • 6 ouă
  • 300 ml ulei

 

Mod de preparare:

Placinta cu telemea si ceapa verde: Se frământă la cald aluatul din făină, sare, 5 linguri ulei, adăugând progresiv apă caldă. Se lasă să se odihnească.

Se frământă din nou până devine neted şi uniform. Se împarte în două şi se întind foi groase de 5-6 mm; se ung cu ulei pe toată suprafaţa şi se mai lasă 10 minute.

Pe un prosop curat se pune una din cele 2 foi şi se întinde uşor cu mâna, se trage uşor de capete dându-i
o formă ovală.

Se dă brânza pe răzătoarea fină; se adaugă sare, 5 ouă bătute şi ceapa verde tocată mărunt. Se pune 1/2 de compoziţie pe prima foaie, se rulează foaia în prosop până la jumătate; apoi se rulează din capătul opus.

Se taie plăcinta în bucăţi egale, se aşază in tava. Se rumeneste la cuptor.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.