Placinta cu ton, ardei si vinete din: făină, sare, oua, apa, ulei, ton în suc propriu, ardei graşi de culori diferite, vânătă, usturoi, ceapă, bulion, sare, piper.
Ingrediente:
300 g făină
sare
1 ou
120 ml apă
50 ml ulei
Pentru umplutură:
150 g ton în suc propriu
2 ardei graşi de culori diferite
1/2 vânătă
1/2 dovlecel
5 căţei usturoi
1 ceapă
200 ml bulion
4 linguri ulei
1 gălbenuş
sare
piper
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară se clocotesc apa, uleiul şi un praf de sare. Se ia de pe foc şi se pune făina.
Se amestecă, se adaugă oul şi se frământă. Se pune aluatul 30 de minute la frigider.
In ulei încins se pun toate legumele mărunţite, sare, piper.
După ce s-au călit, se pune bulionul şi se mai lasă 10-minute.
Aluatul se împarte în două. O parte se pune într-o formă tapetată cu hârtie.
Se adaugă tonul, apoi legumele călite, se acoperă cu a doua parte a aluatului, se unge cu gălbenuş si se coace.
Placinta cu carne de iepure si susan din: faina, praf de copt, susan, unt, iepure, bacon, legume, condimente, verdeata. Ingrediente: 250 g făină 10 g praf de copt 125 ml supă de legume 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt un ou bătut, pentru uns 2 linguri cu seminţe de susan, opţional Pentru umplutura: 1 iepure […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.