Placinta traditional romaneasca

Printeaza

Placinta traditional romaneasca din: carne de oaie, piure de cartofi, morcov, ceapa, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, bulion, faina, vin, sos, unt, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente: Placinta_traditional_romaneasca

  • 600 g carne tocată de oaie
  • 500 g piure de cartofi
  • un morcov
  • 2 cepe
  • 3 fire ţelină
  • 2 căţei usturoi
  • o lingură cimbru
  • o lingură rozmarin
  • o lingură bulion
  • o lingură făină
  • 2-3 pahare vin roşu
  • 1/2 linguriţă sos picant
  • 100 g unt
  • pătrunjel pentru servit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Legumele tăiate mărunt, usturoiul şi ceapa, curăţate şi tăiate se pun la călit în unt topit. Se adaugă cimbrul şi rozmarinul, bulionul şi sosul picant.

Carnea se căleşte separat fără grăsime şi apoi se adaugă peste amestecul cu bulion.

Se pun vinul, făina, sare şi piper, se amestecă şi se lasă la fiert 20 de minute. Apoi, se scoate, se acoperă cu piure de cartofi şi se nivelează.

Se dă vasul la cuptor pentru 40 de minute. Se serveşte cu pătrunjel deasupra.

Placinta traditional romaneasca

Placinta_traditional_romaneasca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.