Placinta traditional romaneasca
PrinteazaPlacinta traditional romaneasca din: carne de oaie, piure de cartofi, morcov, ceapa, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, bulion, faina, vin, sos, unt, patrunjel, sare, piper.
- 600 g carne tocată de oaie
- 500 g piure de cartofi
- un morcov
- 2 cepe
- 3 fire ţelină
- 2 căţei usturoi
- o lingură cimbru
- o lingură rozmarin
- o lingură bulion
- o lingură făină
- 2-3 pahare vin roşu
- 1/2 linguriţă sos picant
- 100 g unt
- pătrunjel pentru servit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Legumele tăiate mărunt, usturoiul şi ceapa, curăţate şi tăiate se pun la călit în unt topit. Se adaugă cimbrul şi rozmarinul, bulionul şi sosul picant.
Carnea se căleşte separat fără grăsime şi apoi se adaugă peste amestecul cu bulion.
Se pun vinul, făina, sare şi piper, se amestecă şi se lasă la fiert 20 de minute. Apoi, se scoate, se acoperă cu piure de cartofi şi se nivelează.
Se dă vasul la cuptor pentru 40 de minute. Se serveşte cu pătrunjel deasupra.
Placinta traditional romaneasca
Pofta buna!