Plăcintă umplută cu carne şi vinete
PrinteazaPlăcintă umplută cu carne şi vinete din: foi de placinta, vinete, ardei rgasi, ceapa, carne tocata, pasta de rosii, oua, sare, piper si ulei.
- 1 pachet foi de placinta
- 3 vinete
- 5 ardei grasi
- 2 cepe
- 300 g carne tocata
- 1 lingura pasta de rosii
- 2 oua
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei încins. Adaugi vinetele şi ardeii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele şi laşi să se călească împreună.
După ce s-au înmuiat legumele pui carnea tocată, înteţeşti focul şi o prăjeşti rapid. Când carnea este pătrunsă, adaugi pasta de roşii, un ou fiert tare şi tocat, potriveşti de sare şi piper şi dai compoziţia deoparte.
Ungi 2 foi cu ulei, le suprapui, întinzi o parte din compoziţia de carne şi vinete şi rulezi.
Procedezi la fel cu ingredientele rămase. Aşezi plăcintele pregătite într-o tavă unsă cu ulei, le ungi cu oul rămas bătut şi le dai la cuptor pentru 35- 40 de minute.
Tai plăcinta felii cât e caldă şi o aduci la masă cu bere alături.
Pofta buna!