Placinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns Mod de preparare: Amesteci făina cu […]
Placinta umpluta cu cartofi, praz si carnati
PrinteazaPlacinta umpluta cu cartofi, praz si carnati din: foaie aluat foitaj, faina, cartofi, ciuperci, praz, ulei, mărar, patrunjel, carnati, nucsoara, sare, piper, ou, ardei gras roşu.
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foitaj
- făină
Pentru umplutură:
- 4-5 cartofi
- 200 g ciuperci
- 1 fir de praz
- 4 linguri ulei
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2 carnaţi
- nucşoară
- sare
- piper
- 1 ou
- 1 ardei gras roşu
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă (dar să nu fie foarte pătrunşi), îi scurgi şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de coajă şi îi tai cubuleţe, iar ciupercile şi carnaţii le tai felii, prazul rondele, ardeiul fâşii.
Căleşti legumele şi carnaţii în uleiul bine încins, până se înmoaie.
Pui mărarul şi pătrunjelul tocate şi condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Laşi apoi să se răcească.
Aşezi foitajul dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină, îl întinzi puţin, torni umplutura de legume, netezeşti şi rulezi, înţepi din loc în loc cu o furculiţă.
Ungi plăcinta cu ou bătut şi coci circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit.
Placinta umpluta cu cartofi, praz si carnati
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Placinta in 4 straturi
Placinta in 4 straturi din: oua, faina, unt, smantana, otet, sare, piper, cascaval, slanina, boia. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g unt 1/2 kg făină 2 ouă 5 linguri de smântână 2 linguri de oţet un praf de sare Pentru umplutură: chimen cimbru 5 ouă 2 pahare de smântână 1 lingură cu piper negru măcinat 700 […]
Pofta buna!