Plăcintă ungurească cu branza
PrinteazaPlăcintă ungurească cu branza din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, sare, smantana, suc de lamaie, pesmet, grasime.
- 240 g făină
- 1 plic praf de copt
- 120 g unt
- 60 g zahăr
- 1 gălbenuş de ou
- sare
- 100 ml smântână
- 1 lingură suc de lămâie
- 5 linguri pesmet
- grăsime şi făină pentru uns tava
Umplutură:
- 500 g brânză moale de vaci
- 100 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 50 g stafide înmuiate în rom
Decorare:
- 3 albuşuri de ou
- 120 g zahăr pudră
- 150 g gem de caise
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă untul bucăţele, gălbenuşul şi sare. Se toarnă smântână şi sucul de lămâie. Se frământă aluatul şi se lasă 30 de minute. Se pune la copt într-o tavă tapetată, 20 de minute, la 180°C.
Umplutura: Se amestecă albuşurile cu zahărul, spumă. Apoi brânza de vaci, gălbenuşurile, zahărul şi smântână. Se pun şi stafidele, iar la sfârşit se încorporează în spuma de albuşuri.
Se scoate din cuptor. Se presară cu pesmet şi se întinde compoziţia de brânză şi se mai coace 10 de minute. Se decorează cu albuş şi gem.
Poftă bună!