Placinta cu urda, marar si vanilie
PrinteazaPlacinta cu urda, marar si vanilie din: făină, unt, drojdie de bere, zahăr, lapte, sare, urda dulce, marar verde, ou, pesmet, vanilie.
- 100 g făină
- 30 g unt
- 10 g drojdie de bere
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 ceşcuţă de lapte
- sare
Pentru umplutură:
- 150 g urdă dulce
- 1 lingură zahăr
- 1 legătură de mărar verde
- 1 ou
- 1 lingură pesmet
- vanilie
Mod de preparare:
Din făină, unt, sare şi drojdia de bere înmuiată în lapte cu zahăr se prepară un aluat, din care se întind două foi.
Se pune prima foaie în tavă, se presară cu pesmet, apoi se întinde umplutura de urdă într-un strat uniform. Peste umplutură se aplică a doua foaie, care se apasă uşor.
Se coace la foc potrivit, până când începe să se rumenească deasupra şi pe margini. Se lasă la copt circa 20-30 minute, apoi se scoate şi se taie caldă în bucăţi pătrate. Se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!