Placinta cu urda, marar si vanilie

Printeaza

Placinta cu urda, marar si vanilie din: făină, unt, drojdie de bere, zahăr, lapte, sare, urda dulce, marar verde, ou, pesmet, vanilie.

Ingrediente:Placinta cu urda, marar si vanilie

  • 100 g făină
  • 30 g unt
  • 10 g drojdie de bere
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 ceşcuţă de lapte
  • sare

Pentru umplutură:

  • 150 g urdă dulce
  • 1 lingură zahăr
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 ou
  • 1 lingură pesmet
  • vanilie

Mod de preparare:

Din făină, unt, sare şi drojdia de bere înmuiată în lapte cu zahăr se prepară un aluat, din care se întind două foi.

Se pune prima foaie în tavă, se presară cu pesmet, apoi se întinde umplutura de urdă într-un strat uniform. Peste umplutură se aplică a doua foaie, care se apasă uşor.

Se coace la foc potrivit, până când începe să se rumenească deasupra şi pe margini. Se lasă la copt circa 20-30 minute, apoi se scoate şi se taie caldă în bucăţi pătrate. Se pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.