Placinta cu urda
PrinteazaPlacinta cu urda din: apa minerala, ulei, otet, faina, untura, bicarbonat, urda dulce, stafide, zahar, oua si zahar vanilat.
pentru foi:
- 10 linguri de apa minerala sau plata
- 10 linguri de ulei
- 2 linguri otet
- 350-400 g faina
- 3 linguri de untura sau un pachet de margarina
- 1 varf de cutit bicarbonat
pentru umplutura:
- 400 g urda dulce
- 100 g stafide
- 100 g zahar
- 3 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Amesteci apa cu uleiul şi oţetul, adaugi bicarbonatul, apoi făina. Amesteci în continuare, până obţii o compoziţie omogenă.
La sfârşit, adaugi margarina sau untura, frământând cu mâna (dacă este cazul, mai pui făină). Obţii un aluat care se desprinde uşor de mână, pe care îl dai la rece pentru două ore.
Intre timp, prepari umplutura astfel: baţi ouăle cu zahărul bine, le amesteci cu brânza, încorporezi stafidele şi torni zahărul vanilat. împărţi aluatul în două.
In tava bine unsă şi tapetată aşezi prima foaie, peste ea aşezi umplutura, iar deasupra aşezi a doua foaie. Coci prăjitura în cuptorul încălzit înainte.
Placinta cu urda
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu urda
- placinta cu urda
Imi place placinta asta