Opăreşti urzicile şi separat leurda. Le tai mărunt şi le amesteci. Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei să se incingă, adaugi 2 linguri de făină să se rumenească puţin şi le stingi cu lapte, amestcând să nu se formeze cocoloaşe. Când laptele e încorporat adaugi urzicile şi leurda, sare, piper şi 2 căţei de […]
Placinta cu urzici si leurda
PrinteazaPlacinta cu urzici si leurda din: faina, apa, ulei, sare, piper, leurda, urzici.
- 500 g faina
- 200 ml apa
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- 1 legatura leurda
- 300 g urzici proaspete
Mod de preparare:
Framanti o coca din apa calda, ulei, 2 linguri de otet, sare si faina, pana obtii un aluat tare.
Impartiti coca obtinuta in doua parti egale. Urzicile si leurda, taiate bucatele mici, le pui la fiert in apa cu sare.
Dupa 10 minute scurgi apa si bati cu telul compozitia obtinuta pana devine o crema.
Adaugi dupa gust sare si piper si o lasi la racit. Tapetezi o tava de aragaz cu ulei si faina si pui prima foaie de placinta.
Torni crema obtinuta si pui deasupra cealalta foaie. Dai tava la cuptor timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Servesti placinta atat calda, cat si rece, insotita de un vin alb sec.
Umplutura o poti inlocui si cu dovleac ras, dovlecel sau alte legume, in functie de sezon.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piure de urzici cu leurda
Supa crema din urzici
Supa crema din urzici din: urzici, ceapa, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, ardei, ulei, margarina, smantana vegetala, sare, piper. Ingrediente: 1 kg urzici 4 cepe potrivite 1-2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 1 păstârnac 1 ardei gras 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu margarină 1 ceaşcă cu smântână vegetală sare piper Mod de […]
Pofta buna!