Placinta valaha cu umplutura de cartofi si branza
PrinteazaPlacinta valaha cu umplutura de cartofi si branza din: faina, drojdie, sare, apa, cartofi, branza, oua, marar, sare, piper, ulei.
- 800 g făină
- 40 g drojdie
- sare
- apă călduţă
Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu brânza de oaie, ouăle şi mărarul tocat fin. Laşi pasta obţinută să se răcească şi pregăteşti aluatul. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă şi puţină sare, o încorporezi în făină şi începi să frămânţi adăugând treptat apă călduţă.
Frămânţi un aluat mai moale pe care-l întinzi într-o foaie ceva mai groasă decât cea de tăieţei. Ungi foaia cu ulei, întinzi umplutura şi rulezi.
Tai rulada în bucăţi de 5 cm şi îi presezi fiecărei bucăţi marginile. Coci plăcintele într-o tigaie cu fund dublu în care ai pus o lingură de ulei, la foc foarte mic.
Pofta buna!