Placinta valaha cu umplutura de cartofi si branza

Printeaza

Placinta valaha cu umplutura de cartofi si branza din: faina, drojdie, sare, apa, cartofi, branza, oua, marar, sare, piper, ulei.

Ingrediente aluat: Placinta valaha cu umplutura de cartofi si branza

  • 800 g făină
  • 40 g drojdie
  • sare
  • apă călduţă

Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei.

 

Mod de preparare:

Cureţi carto­fii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu brânza de oaie, ouăle şi mărarul tocat fin. Laşi pasta obţinută să se răcească şi pregăteşti aluatul. Dizolvi drojdia în puţină apă călduţă şi puţină sare, o încorporezi în făină şi începi să frămânţi adăugând treptat apă călduţă.

Frămânţi un aluat mai moale pe care-l întinzi într-o foaie ceva mai groasă decât cea de tăieţei. Ungi foaia cu ulei, întinzi umplutura şi rulezi.

Tai rulada în bucăţi de 5 cm şi îi presezi fiecărei bucăţi marginile. Coci plăcintele într-o tigaie cu fund dublu în care ai pus o lingură de ulei, la foc foarte mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.