Placinta cu vanilie

Printeaza

Placinta cu vanilie

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • 15 oua
  • sare

Pentru crema:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 l lapte
  • 3 pliculete cu zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Placinta cu vanilie: Untul cu 600 ml apa si un praf de sare se fierb.

Adauga dintr-o data toata faina si amesteca pana se incorporeaza bine.

Pune ouale, unul cate unul, si amesteca bine pana aluatul se desprinde de pe fund.

Din aluatul astfel obtinut coace 6 foi pe fundul tavi de la aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Intre timp, amesteca galbenusurile cu zaharul. Adauga apoi faina si amesteca energic.

Fierbe laptele cu zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit  putin toarna treptat peste crema de galbenusuri.

Lasa pe foc pana se ingroasa avand grija sa nu se prinda de fund.

Crema astfel obtinuta intinde-o uniform intre cele 6 foi si pastreaza la rece.

Imbraca ultima foaie in 200 g ciocolata alba si i cu lapte topita, iar marginile in 100 g migdale tocate.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.