Placinta cu varza acra
PrinteazaO reteta de placinta cu varza acra din: varza, branza de vaci, ulei, faina, drojdie, zahar, ulei si sare.
- 500 g varza acra
- 200 g branza de vaci
- ulei
pentru aluat:
- 500 g faina
- 20 g drojdie
- 1 lingurita cu zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml apa
- sare
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în apă călduţă şi adaugă zahărul. Presară făina ţinută la cald şi frământă un aluat potrivit. Din când în când, toarnă ulei călduţ şi apă caldă şi lasă la dospit 30 de minute, într-un loc încălzit.
Taie varza mărunt şi căleşte-o în puţin ulei. Condimenteaz-o după gust, las-o să se răcească şi amestec-o uşor cu brânza de vaci. Intinde aluatul în două foi potrivit de groase. Pune o foaie într-o tavă unsă cu ulei şi întinde pe ea varza călită.
Aşază deasupra cealaltă foaie şi, pentru a se rumeni cât mai frumos, unge-o cu un gălbenuş bătut. Lasă plăcinta la cuptor până se rumeneşte.
Placinta cu varza acra
Pofta buna!