Rulouri de piept de pui in sos de unt cu usturoi din: piept de pui, pesmet, parmezan, patrunjel, sare, piper, usturoi, lamaie, paprika, unt. Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului. Săracă în grăsimi saturate: […]
Placinta cu varza si carne
PrinteazaPlacinta cu varza si carne din: foi de placinta, varza, carne tocata de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, suc de rosii, cimbru, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g foi de placinta
- 1 varza
- 600 g carne tocata de porc
- 100 g orez
- 2 cepe
- 2 linguri pasta de tomate
- 400 g suc de rosii
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Placinta cu varza si carne:Tocaţi varza fideluţă, frecaţi-o cu 1 lingură de sare, după care stoarceţi-o bine de zeama pe care o lasă.
Căliţi într-o tigaie, în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, apoi după 2 minute adăugaţi carnea tocată.
Căliţi carnea împreună cu ceapa 10 minute, amestecând din când în când.
Adăugaţi cimbrul, orezul, pasta de tomate, mărarul tocat mărunt, sare şi piper după gust. Omogenizaţi bine compoziţia.
Ungeţi cu ulei o tavă adâncă şi puneţi în ea 3 foi de plăcintă, unse între ele cu ulei. Peste acestea întindeţi 1/3 din cantitatea de varză tocată.
Peste varză puneţi 1 /3 din amestecul de carne. Puneţi din nou 3 foi unse şi repetaţi de încă 2 ori operaţiunile de mai sus.
Stratul de deasupra trebuie să fie din foi de plăcintă. Turnaţi în tavă sucul de roşii şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi plăcinta la foc potrivit 40 de minute. Lăsati-o 10-15 minute să se răcească, înainte de a o porţiona.
Pofta buna!
Rulouri de piept de pui in sos de unt cu usturoi