din: piept de rata, sare, piper, ulei, miere, otet, lavanda, amidon. Explorând granițele între rafinament și inovație culinară, pieptul de rață cu sos de miere și lavandă reprezintă o îmbinare spectaculoasă de gusturi și arome. Această rețetă transformă o cină obișnuită într-o experiență culinară memorabilă, unde […]
Placinta cu varza si feta
PrinteazaPlacinta cu varza si feta din: faina, smantana, oua, maioneza, praf de copt, sare, varza, ceapa, feta, seminte, unt, pesmet.
Ingrediente pentru aluat:
- 125 g făină
- 100 g smântână
- 5 ouă
- 100 g maioneză
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă sare
pentru umplutură:
- 1/2 varză
- 1 ceapă
- 200 g feta
- sare
Ingrediente pentru copt:
- seminţe diverse
- 25 g unt
- 1 lingură pesmet
Mod de preparare:
Varza se toacă mărunt, se presară cu sare si se lasă deoparte.
Pentru aluat, se amestecă făina, praful de copt si sarea. In alt vas, se amestecă smântână, maioneza si ouăle bătute usor. Apoî se amestecă cu făina.
In tava unsă cu unt si presărată cu pesmet se pune jumătate din aluatul cu făină, se presară varza bine presată peste care se pun cubuletele de brânză şi ceapa tocată mărunt si se acoperă cu restul aluatului.
presară cu seminţe şi se lasă o oră la cuptor.
Placinta cu varza si feta
Pofta buna!
Piept de Rață cu Sos de Miere și Lavandă