Placinta cu varza si morcov (usor de preparat)

Printeaza

Placinta cu varza si morcov din: oua, faina, drojdie, untura, zahar, sare, varza, morcov, bulion, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_varza_si_morcov

pentru aluat:

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 cana cu lapte
  • drojdie cat o nuca
  • 200 g untura
  • 1 praf de zahar
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 varza
  • 1 morcov
  • 3 linguri bulion
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui într-un castron laptele, drojdia, zahărul, 2 linguri de făină şi praful de sare. Ames­teci bine cu un tel şi laşi la crescut maiaua, la loc cald.

Intr-un vas mai mare, pui făina cernută, plămădeala, ouăle bătute şi untura moale. Frămânţi un aluat elastic, pe care-l laşi la crescut acoperit, la loc cald.

Pentru umplutură, căleşti ceapa şi mor­covul în ulei şi adaugi varza tăiată fideluţă. Laşi să scadă apa şi adaugi 3 linguri de bu­lion, sare şi piper.

Amesteci, să se combine aromele şi să nu se prindă varza. După ce s-a înmuiat şi a scăzut apa, opreşti focul.

Pui pe planşetă făină şi împărţi aluatul în două. întinzi cu sucitorul o foaie de aluat şi o pui într-o tavă tapetată.

Aşezi varza călită, nivelezi şi acoperi cu cealaltă foaie de aluat, înţepi din loc în loc, şi ungi plăcinta cu oul bătut şi o dai la cuptorul încins. Laşi la copt aproximativ45 de minute.

Placinta cu varza si morcov

Placinta_cu_varza_si_morcov

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.