Placinta cu varza si morcov (usor de preparat)
PrinteazaPlacinta cu varza si morcov din: oua, faina, drojdie, untura, zahar, sare, varza, morcov, bulion, ceapa, sare, piper.
pentru aluat:
- 2 oua
- 500 g faina
- 1 cana cu lapte
- drojdie cat o nuca
- 200 g untura
- 1 praf de zahar
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 1 varza
- 1 morcov
- 3 linguri bulion
- 1 ceapa
- ulei
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui într-un castron laptele, drojdia, zahărul, 2 linguri de făină şi praful de sare. Amesteci bine cu un tel şi laşi la crescut maiaua, la loc cald.
Intr-un vas mai mare, pui făina cernută, plămădeala, ouăle bătute şi untura moale. Frămânţi un aluat elastic, pe care-l laşi la crescut acoperit, la loc cald.
Pentru umplutură, căleşti ceapa şi morcovul în ulei şi adaugi varza tăiată fideluţă. Laşi să scadă apa şi adaugi 3 linguri de bulion, sare şi piper.
Amesteci, să se combine aromele şi să nu se prindă varza. După ce s-a înmuiat şi a scăzut apa, opreşti focul.
Pui pe planşetă făină şi împărţi aluatul în două. întinzi cu sucitorul o foaie de aluat şi o pui într-o tavă tapetată.
Aşezi varza călită, nivelezi şi acoperi cu cealaltă foaie de aluat, înţepi din loc în loc, şi ungi plăcinta cu oul bătut şi o dai la cuptorul încins. Laşi la copt aproximativ45 de minute.
Placinta cu varza si morcov
Pofta buna!