Plăcintă de vinete

Printeaza

Plăcintă de vinete din: vinete, ceapa, dovlecel, cartofi, ulei, oua, patrunjel, faina, sare, piper si condiment.

Ingrediente:Placinta_de_vinete

  • 3 vinete
  • 3 cepe
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 3 linguri ulei
  • 6 oua
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 5 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pilaf

 

Mod de preparare:

Cureţi vinetele, le speli, le tai în 4 şi le pui într-un castron, presărând puţină sare deasupra, apoi le laşi aproximativ 20 de minute acoperite cu sare.

După cele 20 de minute, le speli bine pentru a le îndepărta sarea şi le dai prin răzătoarea mare.

La fel procedezi şi cu dovleacul şi cu cartoful, îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea mare, iar ceapa o cureţi şi o tai mărunt.

Toate legumele – vinetele, dovlecelul, cartoful şi ceapa le pui la călit într-o tigaie cu ulei, condimentezi totul cu sare, piper şi adaugi condiment special pentru pilaf.

Le laşi pe foc până se călesc foarte bine şi până scade apa pe care o lasă.

După ce s-au călit, laşi legumele să se răcească complet, după care adaugi 6 gălbenuşuri.

Intr-un castron, baţi cele 6 albuşuri spumă, adaugi făina şi amesteci până la omogenizare.

Torni compoziţia de albuş şi făina peste legumele călite şi gălbenuşurile, adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi o introduci la cuptor la foc mediu timp de 40-50 de minute, până se rumeneşte puţin.

Poţi servi plăcinta simplă sau presărată cu mărar şi parmezan.

Plăcintă de vinete

Placinta_de_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.