Plăcintă de vinete
PrinteazaPlăcintă de vinete din: vinete, ceapa, dovlecel, cartofi, ulei, oua, patrunjel, faina, sare, piper si condiment.
- 3 vinete
- 3 cepe
- 1 dovlecel
- 1 cartof
- 3 linguri ulei
- 6 oua
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 5 linguri de faina
- sare
- piper
- condimente pentru pilaf
Mod de preparare:
Cureţi vinetele, le speli, le tai în 4 şi le pui într-un castron, presărând puţină sare deasupra, apoi le laşi aproximativ 20 de minute acoperite cu sare.
După cele 20 de minute, le speli bine pentru a le îndepărta sarea şi le dai prin răzătoarea mare.
La fel procedezi şi cu dovleacul şi cu cartoful, îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea mare, iar ceapa o cureţi şi o tai mărunt.
Toate legumele – vinetele, dovlecelul, cartoful şi ceapa le pui la călit într-o tigaie cu ulei, condimentezi totul cu sare, piper şi adaugi condiment special pentru pilaf.
Le laşi pe foc până se călesc foarte bine şi până scade apa pe care o lasă.
După ce s-au călit, laşi legumele să se răcească complet, după care adaugi 6 gălbenuşuri.
Intr-un castron, baţi cele 6 albuşuri spumă, adaugi făina şi amesteci până la omogenizare.
Torni compoziţia de albuş şi făina peste legumele călite şi gălbenuşurile, adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi o introduci la cuptor la foc mediu timp de 40-50 de minute, până se rumeneşte puţin.
Poţi servi plăcinta simplă sau presărată cu mărar şi parmezan.
Plăcintă de vinete
Pofta buna!