Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]
Placinta cu visine, vanilie si lamaie
PrinteazaPlacinta cu visine, vanilie si lamaie din: vişine congelate, zahar, amidon de porumb, esenta de vanilie, pesmet, zeama de lamaie, foi de aluat, ulei.
Ingrediente:
- 3 căni vişine congelate
- 150 g zahăr
- 30 g amidon de porumb
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 lingură pesmet
- zeama de la 1 lămâie
- 2 foi aluat
- ulei
Mod de preparare:
Dezgheţi vişinele şi le scoţi sâmburii. Combini zahărul cu amidonul de porumb.
Pui fructele şi amesteci bine cat să fie acoperite cu zahăr şi amidon. Adaugi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.
Intinzi o foaie de aluat într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei.
Elimini surplusul de aluat după ce ai acoperit şi pereţii tăvii. Presari pesmetul şi pui deasupra umplutura de vişine.
Nivelezi, apoi acoperi cu cealaltă foaie, elimininând din nou surplusul de aluat.
Laşi la cuptor 50 de minute sau până când prăjitura a devenit auriu-arămie.
Placinta cu visine, vanilie si lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională
Pofta buna!