Placinta cu zmeura si banane
PrinteazaPlacinta cu zmeura si banane din: foi de placinta, banane, nuca de cocos, scortisoara, zmeura, zahar brun, portocala, lamaie, zahar vanilat, unt, miez de nuca, migdale, ghimbir confiat, ou, sos de menta.
- 300 g foi de plăcintă
- 6 banane
- 100 g nucă de cocos
- 10 g scorţişoară
- 300 g zmeură
- 130 g zahăr brun
- o portocală
- o lămâie
- zahăr vanilinat
- 100 g unt
- 100 g miez de nucă
- 100 g migdale
- 20 g ghimbir confiat
- un ou
- sos de mentă
Mod de preparare:
Bananele se curăţă de coajă, se taie rondele potrivit de groase şi se pun într-un bol.
Se stropesc cu suc de lămâie şi suc de portocală, se amestecă şi se introduc la rece zece minute.
Intr-o cratiţă se încing 50 g unt, se pune zahărul brun, se topeşte apoi se adaugă bananele.
Se călesc cinci minute, se iau de pe foc, se adaugă zmeura, nuca de cocos, ghimbirul tocat mărunt şi coaja rasă de portocală.
Se presară migdalele şi miezul de nucă tocate mărunt, coaja rasă de lămâie şi scorţişoara. Foile se ung cu restul de unt topit şi răcit şi se aşază într-o tavă rotundă.
Se pune în mijloc amestecul din cratiţă răcit, se nivelează şi se acoperă cu marginile foilor unse cu ou. Se presează uşor ca să nu se desfacă la copt, se ung cu unt şi se presară cu zahăr vanilinat.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie, se lasă să se răcească puţin şi se porţionează.
Placinta cu zmeura si banane
Pofta buna!