Placinta cu zmeura in sos de smantana
PrinteazaO reteta de placinta cu zmeura in sos de smantana din: aluat, foitaj, zmeura, pesmet alb, smantana, oua, zahar si galbenus.
- aluat de foitaj de 18×18 cm
- foitaj pentru ornat de 18×5 cm
- 1 kg zmeura
- 2 linguri pesmet alb
- 250 g smantana cu grasime de 25%
- 2 oua
- 2 lingurite zahar
- 1 galbenus (pentru uns)
Mod de preparare:
Intinzi aluatul de foitaj in forma ovala, il intepi cu o furculita si presari pesmet. Aluatul pus in tava trebuie sa aiba marginea mai ridicată pe marginea tăvii, cu 2 – 2,5 cm.
Apoi aşezi zmeura (spălată sub jet de apă şi scursă în strecurătoare) cu grijă pe toată suprafaţa aluatului, uniform, iar pe margine foloseşti aluatul oprit special pentru ornat, pe care îl rulezi puţin şi-l aşezi de jur împrejurul tăvii.
Ungi aluatul de pe margine cu gălbenuş. Apoi torni peste zmeura din tavă, smântână bătută cu ou şi zahăr, în aşa fel încât sosul să fie uniform. Coci plăcinta la o temperatură de 220 grade C, pentru cine are cuptor electric sau la o temperatură ridicată pentru un cuptor normal, până se rumeneşte aluatul.
Placinta cu zmeura in sos de smantana
Pofta buna!