Placinta
PrinteazaPlacinta
- 600 g faina
- 100 g margarina
- untura sau ulei
- 350 ml lapte sau apa
- 1 lingurita rasa sare
- 25 g drojdie
- 1 ou
- 1/2 lingurita zahar
Mod de preparare:
Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se dilueaza cu 100 ml lapte caldut si se amesteca cu 2 linguri de faina. Se lasa sa creasca 15 minute pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga grasimea topita, dar numai calduta, galbenusul, sarea, restul de lapte sau apa si faina.
Se amesteca mai intai cu lingura, apoi se framanta 7-8 minute. Aluatul trebuie sa fie ca acela de paine, nu prea moale. Se lasa sa creasca la cald inca pe atat cat a fost. Se ia jumatate din cantitatea de aluat si se intinde o foaie dupa marimea unei tavi mai mari (de aragaz).
Se intinde umplutura. Se pune a doua foaie. Se unge cu pensula inmuiata in albusul batut putin cu furculita. Se lasa la copt 40-50 de minute.
Pofta buna!
O reteta simpla si usoara de placinta.