Plăcinte Boierești cu Umplutură

Printeaza

Plăcinte Boierești cu Umplutură din: faina, drojdie, lapte caldut, zahar, sare, oua, unt, mere, scortisoara, nuci. Redescoperă gustul autentic al plăcintelor boierești cu o notă modernă!

Această rețetă inovatoare îmbină tradiția culinară românească cu un twist creativ, oferindu-ți o experiență gastronomică unică.

Plăcintele noastre boierești sunt perfecte pentru orice moment al zilei, fiind o alegere ideală pentru cei care doresc să savureze o parte din istoria culinară a României într-un mod actualizat.

Ingrediente:

  • Făină: 500g
  • Drojdie uscată: 7g
  • Lapte călduț: 250ml
  • Zahăr: 2 linguri
  • Sare: 1 linguriță
  • Ouă: 2 (pentru aluat) + 1 (pentru uns)
  • Unt: 50g (pentru aluat) + 50g (pentru umplutură)
  • Mere: 3, tocate mărunt
  • Scorțișoară: 1 linguriță
  • Nuci măcinate: 100g

 

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu drojdia, zahărul și sarea. Adaugă laptele călduț, ouăle și untul topit. Frământă până obții un aluat elastic. Lasă-l să crească 1 oră.

Combina merele tocate cu scorțișoara și nucile măcinate.

Împarte aluatul în părți egale, întinde fiecare bucată și pune umplutura. Împăturește fiecare plăcintă.

Așează plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ou bătut. Coace la 180°C timp de 25-30 minute.

 

 

Detalii Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 350 kcal
  • Carbohidrați: 45g
  • Proteine: 8g
  • Grăsimi: 15g

 

 

Această rețetă de plăcinte boierești cu umplutură surpriză reprezintă un mod delicios de a te reconecta cu tradițiile culinare, îmbogățite cu o notă de modernitate.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara

Placinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns   Mod de preparare: Amesteci făina cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.