Placinte cu branza si marar
PrinteazaPlacinte cu branza si marar din: faina, apa, drojdie, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, branza, ceapa verde, marar si oua.
pentru aluat:
- 800 g faina
- 400 ml apa
- 30 g drojdie
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita cu varf de sare
pentru umplutura:
- 500 g branza
- 10-15 cozi de ceapa verde
- un buchetel marar
- 2 oua
Mod de preparare:
Intr-o de apă călduţă, adaugi zahărul, uleiul şi amesteci până omogenizezi toate ingredientele.
Cerni făina într-un castron şi faci o gaură în mijloc în care torni amestecul de drojdie şi adaugi apă călduţă până ce aluatul devine elastic şi nu apos.
După ce l-ai frământat şi omogenizat bine, presari făina deasupra şi îl laşi să crească până îşi dublează volumul.
Amesteci brânza cu cozile de ceapă şi mărarul tăiate mărunt şi cele două ouă şi le dai o formă cu sucitorul, le piui în tavă, le ungi cu ou deasupra (opţional) şi le dai la cuptor la foc mare pentru 20-25 de minute.
Placinte cu branza si marar
Pofta buna!