Placinte cu carne
PrinteazaO reteta de placinta cu carne din: faina, margarina, smantana, sare, carne tocata, morcov, ou, ceapa, ulei, sare si piper.
- 400 g făină
- 200 g margarina
- 200 ml smântână
- sare
pentru umplutura:
- 400 g carne tocată slabă
- 1 morcov
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 ceşcuţă cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
făina cu sare, jumătate din cantitatea de margarina topită şi smântână. Lasă aluatul la rece o oră, scoate-l şi frământă-l cu margarina rămasă, ţinută la cald. Dă-l din nou la rece.
Căleşte ceapa cu morcovul ras şi adaugă carnea tocată şi ceşcuţa cu ulei.
Când sosul format a scăzut, lasă-l să se răcească, apoi adaugă oul, sare şi piper. Din aluat, întinde două foi.
Pe prima, aşaz-o într-o tavă neunsă, toarnă compoziţia de carne şi acoperă cu a doua foaie. Crestează uşor deasupra şi lasă la cuptor până se rumeneşte frumos.
Placinte cu carne
Pofta buna!