Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi
PrinteazaO reteta de placinte cu cartofi si mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, ulei, piper, usturoi, boia si marar.
- 300 ml apa calduta
- 1 cub de drojdie
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 kg cartofi
- 6-7 linguri ulei
- piper
- usturoi
- 4 lingurite ulei
- sare
- piper
- 1 lingurita boia
- ulei pentru prajit
- marar
Mod de preparare:
Freci drojdia cu zahărul, o ames¬teci cu puţină făină şi câteva linguri de apă caldă. Adaugi şi 6-7 linguri ulei. Amesteci maiaua cu făina şi restul de apă şi frămânţi o cocă elastică. Laşi la crescut până ce îşi dublează volumul. Tai cartofii în cuburi şi le pui la fiert în apă puţin sărată.
Pasezi cartofii ca pentru piure, adaugi sare, boia, ulei şi mărarul tocat. Umplutura trebuie să fie picantă. împărţi alu¬atul în 18-19 bile, din care întinzi foi subţiri. Pe jumătate din fiecare foaie pui umplutură, petreci cele două părţi şi închizi bine mărginile.
Poţi presa fiecare plăcintă uşor cu sucitorul. Prăjeşti plăcintele în ulei încins. Prepari un mujdei din usturoi, sare şi ulei (poţi adăuga şi smântână sau iaurt) şi serveşti plăcintele cu el.
Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi
Pofta buna!
Eu nu pot sa mananc mujdei de usturoi, pur si simplu ma simt rau dupa el