Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Printeaza

O reteta de placinte cu cartofi si mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, ulei, piper, usturoi, boia si marar.

Ingrediente:Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

  • 300 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 kg cartofi
  • 6-7 linguri ulei
  • piper
  • usturoi
  • 4 lingurite ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
  • ulei pentru prajit
  • marar

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu zahărul, o ames¬teci cu puţină făină şi câteva linguri de apă caldă. Adaugi şi 6-7 linguri ulei. Amesteci maiaua cu făina şi restul de apă şi frămânţi o cocă elastică. Laşi la crescut până ce îşi dublează volumul. Tai cartofii în cuburi şi le pui la fiert în apă puţin sărată.

Pasezi cartofii ca pentru piure, adaugi sare, boia, ulei şi mărarul tocat. Umplutura trebuie să fie picantă. împărţi alu¬atul în 18-19 bile, din care întinzi foi subţiri. Pe jumătate din fiecare foaie pui umplutură, petreci cele două părţi şi închizi bine mărginile.

Poţi presa fiecare plăcintă uşor cu sucitorul. Prăjeşti plăcintele în ulei încins. Prepari un mujdei din usturoi, sare şi ulei (poţi adăuga şi smântână sau iaurt) şi serveşti plăcintele cu el.

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Adriana Valentina

    Eu nu pot sa mananc mujdei de usturoi, pur si simplu ma simt rau dupa el

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.