Placinte cu cartofi si varza

Printeaza

Placinte cu cartofi si varza din: oua, faina, drojdie, apa calduta, sare, zahar, cartofi, iaurt, ulei, branza, marar, varza, ceapa, piper, marar, cimbru, gem de prune si boia.

Placinte_cu_cartofi_si_varza

 

Ingrediente:

  • 1 ou

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 2 cubuleţe drojdie
  • apă călduţă
  • sare
  • zahăr (1 linguriţă)
  • 1 cartof fiert
  • 200 ml iaurt
  • 20 ml ulei

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză dulce sau sărată
  • 2 ouă
  • mărar
  • varză călită (dulce sau murată)
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ulei (puţin)
  • 1 linguriţă cimbru
  • gem de prune
  • cartofi fierţi
  • boia dulce sau iute

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul: pui drojdia într-un castron cu apă călduţă, 2 linguri făină, sare şi zahăr şi laşi la dospit, timp de jumăta­te de oră

După aceea, frămânţi un aluat cu maiaua aceasta, cu făina, iaurtul, 20 ml ulei şi. un cartof mare fiert şi ras.

Laşi aluatul să crească într-un loc călduţ.

Pregăteşti umplutura: brânza dulce sau sărată o ames­teci cu ouăle şi sare (dacă mai este nevoie).

Tot în compoziţie pui mă­rarul tocat mărunt (dacă doreşti). Varza dulce sau murată o căleşti împreună cu ceapa tocată, sare, piper, mărar tocat fin şi ulei.

Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea mare. Căleşti car­tofii împreună cu ceapa tocată, la care mai adaugi sare, piper, boia, cimbru.

Iei bucăţele de aluat, le întinzi în formă rotundă, cu ajutorul sucitorului, pe masa unsă cu ulei.

Pui umplutura dorită şi acoperi cu aluatul de pe margine.

Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut şi le coci, la foc potrivit, până se rumenesc.

 

 

Placinte cu cartofi si varza

Placinte_cu_cartofi_si_varza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

retete

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă.   Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.