Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă. Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]
Placinte cu cartofi si varza
PrinteazaPlacinte cu cartofi si varza din: oua, faina, drojdie, apa calduta, sare, zahar, cartofi, iaurt, ulei, branza, marar, varza, ceapa, piper, marar, cimbru, gem de prune si boia.
Ingrediente:
- 1 ou
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 2 cubuleţe drojdie
- apă călduţă
- sare
- zahăr (1 linguriţă)
- 1 cartof fiert
- 200 ml iaurt
- 20 ml ulei
Pentru umplutură:
- 250 g brânză dulce sau sărată
- 2 ouă
- mărar
- varză călită (dulce sau murată)
- 1 ceapă
- sare
- piper
- mărar
- ulei (puţin)
- 1 linguriţă cimbru
- gem de prune
- cartofi fierţi
- boia dulce sau iute
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul: pui drojdia într-un castron cu apă călduţă, 2 linguri făină, sare şi zahăr şi laşi la dospit, timp de jumătate de oră
După aceea, frămânţi un aluat cu maiaua aceasta, cu făina, iaurtul, 20 ml ulei şi. un cartof mare fiert şi ras.
Laşi aluatul să crească într-un loc călduţ.
Pregăteşti umplutura: brânza dulce sau sărată o amesteci cu ouăle şi sare (dacă mai este nevoie).
Tot în compoziţie pui mărarul tocat mărunt (dacă doreşti). Varza dulce sau murată o căleşti împreună cu ceapa tocată, sare, piper, mărar tocat fin şi ulei.
Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea mare. Căleşti cartofii împreună cu ceapa tocată, la care mai adaugi sare, piper, boia, cimbru.
Iei bucăţele de aluat, le întinzi în formă rotundă, cu ajutorul sucitorului, pe masa unsă cu ulei.
Pui umplutura dorită şi acoperi cu aluatul de pe margine.
Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut şi le coci, la foc potrivit, până se rumenesc.
Placinte cu cartofi si varza
Pofta buna!
Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească
Pofta buna!