Placinte caucaziene
PrinteazaPlacinte caucaziene din: faina, lapte, bicarbonat, sare, telemea, branza, usturoi, ceapa, marar, cartofi.
Pentru aluat:
- 3 pahare făină
- 1 pahar lapte bătut, sana sau chefir
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă cu sare
Pentru umplutură:
- 150 g telemea proaspătă
- 150 g brânză dulce
- 2-3 căţei de usturoi
- 1-2 fire de ceapă verde
- 1 legătură mărar verde
- sare
- 4 cartofi mici sau 2 mai mari
Mod de preparare:
Amesteci făina cu puţină sare şi bicarbonatul.
Faci o gaură în mijloc şi adaugi laptele bătut. Amesteci cu mâna, la nevoie mai pui puţin lapte bătut sau făină, pentru a obţine un aluat elastic, omogen.
Il laşi acoperit, să se odihnească, pentru 30-60 de minute.
Pregăteşti umplutura aşa: Amesteci telemeaua rasă cu brânza dulce. 2/3 din compoziţie o amesteci cu usturoiul dat pe răzătoarea mică şi mărarul tocat.
Amesteci 1/3 din brânză cu ceapa tocată mărunt, chiar şi puţin din codiţele verzi. Adaugi sare şi cartofii fierţi şi pasaţi călduţi, ca pentru piure. împărţi aluatul în aproximativ 10 bucăţi.
Intinzi fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pe masa presărată cu făină, pui în mijloc din umplutură, apoi strângi marginile ca şi cum ai forma o gogoaşă. Intinzi puţin cu sucitorul, până obţii o turtă (nu prea mult, altfel crapă).
Nu umple turtele prea mult, căci se pot crăpa la copt şi iese umplutură, încingi o tavă de teflon foarte bine, pui puţin ulei şi coci turtele pe ambele părţi. Inţepi turtele cu furculiţa, din loc în loc, altfel se vor umfla.
Pofta buna!