Plăcinte cu branză dulce
PrinteazaPlăcinte cu branză dulce
- 1 kg făină
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 600-700 ml lapte
- 40 g drojdie proaspătă
- 1 lingură sare
- 100 g margarină
Pentru umplutură:
- 1,5 kg brânză dulce de vacă
- 200-300 g zahăr
- 8 ouă
- 2-3 linguri griş
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Dizolvi drojdia în puţin lapte cald cu o lingură de făină şi laşi maiaua să dospească 10 minute. O adaugi peste făină, pui sarea şi ouăle şi începi să frămânţi aluatul, punând treptat laptele călduţ, zahărul şi margarina. Când se dezlipeşte de lighean înseamnă că e bine frământat, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald.
Pentru umplutură:
Fărâmiţezi brânza dulce, adaugi gălbenuşurile, zahărul, grisul şi la urmă pui albuşurile bătute spumă. întinzi apoi aluatul într-o foaie pe care o tai în pătrate mai mari şi pui pe fiecare bucată de aluat 2 linguri de compoziţie de brânză.
Aduci colţurile de aluat în mijloc, le ungi cu ou bătut, le aşezi într-o tavă unsă cu margarină şi le dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
Plăcinte cu branză dulce
Poftă bună!