Placinte cu branza si legume

Printeaza

Placinte cu branza si legume din: ulei, ceapa, zahar, otet, unt, mozzarella, rosii, busuioc.

Ingrediente:Placinte cu branza si legume

  • 3 linguri ulei de mâsline
  • 2 cepe roşii, tâiate sferturi
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 200 g foi de plăcintă
  • 100 g unt topit
  • 300 g mozzarella, tăiată felii
  • 150 g roşii deshidratate
  • frunze de busuioc
  • 1 lingură rozmarin, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.

Încinge 1 lingură ulei de măsline şi prăjeşte la foc mic ceapa 10 minute, până când se înmoaie. Adaugă zahărul şi oţetul balsamic, sare şi piper şi ţine pe foc 5 minute. Lasă deoparte sâ se răcească.

Unge foile de plăcintă cu unt topit şi aşază câte 3 una peste alta. Trebuie să ai 4 pătrate.

Aşază în centru mozzarella, roşii şi busuioc şi pune deasupra ceapă caramelizată. Adună marginile ca sâ acoperi pacheţelul şi aşază-l cu partea pliată în jos în tava de copt.

Unge cu unt şi dă la cuptor 15-20 minute, până când se rumenesc. Combină uleiul rămas cu rozmarinul şi unge plăcintele înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.