Placinte cu branza si legume
PrinteazaPlacinte cu branza si legume din: ulei, ceapa, zahar, otet, unt, mozzarella, rosii, busuioc.
- 3 linguri ulei de mâsline
- 2 cepe roşii, tâiate sferturi
- 1 linguriţă zahăr tos
- 1 lingură oţet balsamic
- 200 g foi de plăcintă
- 100 g unt topit
- 300 g mozzarella, tăiată felii
- 150 g roşii deshidratate
- frunze de busuioc
- 1 lingură rozmarin, tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.
Încinge 1 lingură ulei de măsline şi prăjeşte la foc mic ceapa 10 minute, până când se înmoaie. Adaugă zahărul şi oţetul balsamic, sare şi piper şi ţine pe foc 5 minute. Lasă deoparte sâ se răcească.
Unge foile de plăcintă cu unt topit şi aşază câte 3 una peste alta. Trebuie să ai 4 pătrate.
Aşază în centru mozzarella, roşii şi busuioc şi pune deasupra ceapă caramelizată. Adună marginile ca sâ acoperi pacheţelul şi aşază-l cu partea pliată în jos în tava de copt.
Unge cu unt şi dă la cuptor 15-20 minute, până când se rumenesc. Combină uleiul rămas cu rozmarinul şi unge plăcintele înainte de servire.
Pofta buna!