Placinte cu carne de pui

Printeaza

Placinte cu carne de pui din: faina, piept de pui, oua, ceapa, curry, cartofi, ardei, otet, marar, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Placinte cu carne de pui

  • 300 g făină
  • 150 ml apă
  • 4 piepţi de pui
  • 3 ouă
  • o legătură de ceapă verde
  • o linguriţă de praf de curry
  • doi cartofi
  • doi ardei graşi
  • o lingură de oţet
  • mărar
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Intr-un pahar se amestecă apa cu trei linguri de ulei şi oţetul. Se adaugă o linguriţă de sare şi se toarnă totul peste făină. Se amestecă până când rezultă un aluat elastic, potrivit de tare. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină. Se acoperă cu un castron şi se lasă timp de zece minute.

Piepţii de pui se dezosează, se spală şi se dau prin maşina de tocat împreună cu ceapa, ardeii curăţaţi şi cartofii fierţi. Se adaugă două ouă, praful de curry, sarea şi piperul după gust. Se presară mărar tocat şi se amestecă.  Aluatul se împarte în bucăţi egale şi se întind foi subţiri. Se întinde compoziţia pe foi, se rulează şi li se dă formă de melc.

Se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se ung melcii cu oul rămas şi se introduce tava în cuptor.  Se coc timp de 25-30 de minute la foc mediu, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.