Placinte cu ciuperci
PrinteazaPlacinte cu ciuperci din: aluat, telemea, ceapa, ciuperci, marar, ulei, sare, piper.
- 500 g aluat congelat
- 250 g telemea sau feta
- o ceapă
- 500 g ciuperci
- o legătură mărar
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- un gălbenuş
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Ciupercile se taie mărunt şi se pun la călit în ulei. După ce s-a evaporat apa, se pune ceapa tocată mărunt. Se lasă 5 minute pe foc.
Se trag ciupercile deoparte, se potriveşte gustul de sare si piper şi se adaugă mărarul tocat.
Din aluat se modelează cuiburi cărora li se face un gol, se pun ciupercile şi se presară brânza. Se aşază în tava de copt unsă cu ulei, se ung cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coc 20 de minute.
Pofta buna!