Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie. Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie Mod […]
Placinte cu gem pentru sarbatori
PrinteazaPlacinte cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale, zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra.
Ingrediente:
- 375 g aluat de tarta dulce
- putina faina, pentru presarat
- 375 g gem (de care preferi)
- 50 g de pandispan
- 50 g migdale macinate
- 25 g de zahar
- 50 g de unt, moale
- 1 galbenus
- 3 linguri de coaja confiata de citrice
- 100 g martipan, taiat cuburi mici
- 25 g fulgi de migdale prajiti
- zahar pudra, pentru presarat
Mod de preparare:
Placinte cu gem pentru sarbatori: Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi taie 12 discuri cu diametrul de 8 cm – s-ar putea să trebuiască să rulezi de mai multe ori resturile de aluat.
Pune discurile de aluat în formele unei tăvi de brioşe. Umple-le cu câteva linguriţe de gem.
Mixează pandişpanul, migdalele măcinate, zahărul, untul şi gălbenuşul într-un robot de bucătărie, până se omogenizează.
Pune compoziţia într-un bol, apoi adaugă marţipanul şi coaja confiată.
Imparte amestecul format între cele 12 plăcinte şi presară deasupra fulgii de migdale.
Poţi acoperi ş ţine la rece plăcintele necoapte timp de o zi la frigider şi până la 3 luni în congelator.
Incinge cuptorul la 200°c/gaz 6. Coace plăcintele 20-25 de minute până devin aurii.
Scoate-le din cuptor şi presară-le cu zahar pudra. Cand sunt suficient de reci, scoate-le din forma.
Pofta buna!
Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului
Pofta buna!
daca le-am ratat de sarbatori, acum pot sa le fac? 😛